Pizza

Pizza foodtruck

Wat ga jij de gasten serveren tijdens een evenement of festival? Een broodje kaas dat iets te lang op een serveerschaal heeft gelegen of een tomatensoepje zonder smaak? Als je het brood plat maakt en de tomaten wat dikker pureert dan zijn we halverwege een heerlijke pizza! Met een pizza foodtruck maak je iedereen happy, punt voor punt. Bij JouwFoodtruck.nl vind je een breed aanbod foodtrucks in jouw regio. Met een pizza food truck haal je Napels naar iedere locatie in Nederland.

Lees meer over Pizza Foodtrucks

Pizza is wereld cuisine

Denk je aan pizza dan denk je aan Italië. Niet de toren van Pisa maar die platte schijf brood met tomatensaus en kaas. Die wordt enkele minuten in een bloedhete steenoven (of houtoven) gelegd en dan kun je genieten! Buen apetito, smakelijk eten. De pizza’s uit Napels zijn ontstaan in de zeventiende eeuw. Dit ‘boerengerecht’ bestond uit platbrood met kaas, kruiden, knoflook en reuzel en werden ‘pizzaioli’ genoemd. Niemand weet precies wanneer tomatensaus werd toegevoegd aan het recept. Er zijn vermoedens dat het te maken heeft met een koninklijke variant uit 1889. Deze pizza had de kleuren van de Italiaanse vlag met tomatensaus, mozzarella en basilicum. De echtgenote Margaretha zou de inspiratie zijn voor de beroemde ‘margherita’ pizza.

Net zoals je een pizza foodtruck overal kunt aantreffen geldt dit ook voor het gerecht. Platte broden bestaan al duizenden jaren, soortgelijke gerechten zijn bekend door het gehele mediterrane gebied en ook in Azië. Italianen zijn heel trots op ‘hun’ gerecht maar het is eigenlijk een tijdloze basis waar diverse culturen en chefs hun eigen draai aan geven. Deze diversiteit maakt een pizza foodtruck zo bijzonder. Altijd vers, altijd lekker, zowel als tussendoortje als hoofdmaaltijd.

Turkse pizza foodtruck?

Italianen kunnen heel gevoelig zijn als het om de Italiaanse cuisine gaat. Authentieke recepten zijn heilig voor de gepassioneerde Italiaanse chef, toch is juist de Italiaanse keuken een wereldkeuken. Dat is precies waarom een pizza foodtruck altijd klanten trekt op een evenement of festival, het is een gerecht waar slechts weinig mensen weerstand tegen kunnen bieden. Wat wij hier vaak ‘Turkse pizza’ noemen heet eigenlijk ‘lahmacun’. Het betreft een plat brood met een topping van gehakt, gesneden groente en een speciale pasta gemaakt van tomaten, pepers, knoflook en verse kruiden. Net als bij de Italiaanse versie zijn er per streek afwijkende recepten die uniek zijn voor die locatie. De wijze van bereiding komt voor een groot deel overeen met de ‘normale’ pizza, de smaak is echter heel anders.

Je kunt op JouwFoodtruck.nl een pizza foodtruck huren met Italiaanse stijl pizza’s of lahmacun met bijvoorbeeld kebab op brood als alternatief gerecht. Gyros is weer een Griekse versie van shoarma, zo zijn er allerlei overlappingen. Er zijn echter twee overeenkomsten bij al deze gerechten; ze zijn vers op locatie te bereiden en ze smaken heerlijk! Als het water je nu in de mond loopt dan kun je direct een pizza food truck huren via JouwFoodtruck.nl.

Pizza met ham en ananas

Bij een lahmacun is het voornaamste punt van discussie de hoeveelheid pittige saus, bij een ‘Italiaanse’ pizza food truck is er één soort waar iedereen een mening over heeft; pizza Hawaï. De combinatie van ham en ananas is polariserend. Sommige mensen vinden die (letterlijke) samensmelting van zout, zoet en zuur fantastisch en andere mensen lopen er met een grote boog omheen… De Hawaï variant is misschien wel het beste voorbeeld van ‘fusion cooking’. De basis is een Italiaanse pizza, vernoemd naar een exotisch eiland dat eigenlijk in Azië ligt maar bij de Verenigde Staten hoort, bedacht door een Griekse kok in Canada. Mag jouw pizza foodtruck deze versie op de menukaart zetten?

Ciao! Hier is de pizza foodtruck!

De damp van een gloeiend hete oven. De snelheid waarop rauw deeg omgetoverd wordt tot knapperig brood en kaas die smelt tot een goudbruine zachte verleiding is opmerkelijk. Er zijn weinig fast food opties die zo snel, zo lekker en zo vers zijn. En ook schoon want er komt bij de bereiding geen frituurvet aan te pas. Er zijn trucks die vanaf het deeg alles ter plekke bereiden, er zijn ook horeca professionals die al eerder de pizza’s voorbereiden zodat ze op snel tempo gebakken kunnen worden.

Speciale wensen voor een foodtruck met pizza

Als je speciale wensen hebt zoals vegetarische pizza’s of vragen hebt met betrekking tot allergenen neem dan contact op met de pizza foodtruck aanbieder op JouwFoodtruck.nl. Wil je authentieke Italiaanse platte pizza’s met tomaten en mozzarella of vind je Chicago deep dish pizza’s met tonijn juist lekker? Vragen staat vrij, zo zorgt de chef voor een onvergetelijke ervaring op ieder evenement of festival.

Hoe eet je een pizza?

Er zijn mensen die een pizza met mes en vork eten. Er zijn ook mensen die van mening zijn dat je een pizza met de hand moet eten. Het zou je misschien verbazen maar Italianen hebben zelf geen uitgesproken mening over dit onderwerp. Traditioneel wordt een pizza ongesneden geserveerd, je snijdt de pizza zelf in kleinere punten. Of je de maaltijd vervolgens eet met mes en vork of dat je de punt bij de korst pakt is aan jou. Daar is geen standaard etiquette voor. De Amerikaanse stijl pizza’s worden met name in New York voorgesneden per punt verkocht op straat. Die eet je vaak uit de hand. Maar er is geen ‘goede’ manier om een pizza te eten. Je mag zelf kiezen om de korstjes op te eten of niet. Maar als de pizza foodtruck lekkere pizza’s bakt dan hoef je de korstjes zeker niet te laten liggen!

Sluit tekst af