Koffie foodtruck

Wist je dat het woord ‘koffie’ afgeleid is van het Arabische woord voor ‘wijn’? Het zwarte goud is welkom in iedere woning, op ieder kantoor, in de winkel of op een feestje. Er is net zoveel variëteit in soorten koffie als in de toepassingsmogelijkheden. Met een koffie foodtruck op jouw evenement heb je de halve strijd al gewonnen. Zoek direct naar een mobiele koffiebar bij jou in de buurt via JouwFoodtruck.nl of lees verder voor meer informatie en inspiratie.

Lees meer over koffie Foodtrucks

Foodtruck koffie

Bij een foodtruck denk je waarschijnlijk in eerste instantie aan eten, dat is letterlijk wat het woord betekent. Er zijn echter meerdere soorten foodtrucks waar zowel eten als drinken wordt aangeboden. Warm of koud, dus ook een gloeiend hete espresso of een ijskoffie voor op een zonnige zomerdag. Een koffie foodtruck is daarmee ook een heel brede term met een ruime selectie aan mogelijkheden. Wat dacht je van deze koffiespecialiteiten:

  • Italiaanse espresso
  • Pour-over filter koffie
  • Melk koffie (latte, cappuccino)
  • Ijskoffie
  • Desserts met koffie smaak

En dan zijn er ook nog koffie foodtrucks die naast koffie in kopjes of bekers ook snacks aanbieden zoals cake, koek of bonbons. Thee is bijna altijd een optie, vraag het voor de zekerheid even na voordat je een keuze maakt. Volledige gerechten zullen aanbieders van een koffietruck niet leveren. Hiervoor kun je op JouwFoodtruck.nl een groot aantal aanbieders vinden.

Zeg het met koffie

Door de eeuwen heen is koffie in meerdere uithoeken van de wereld verboden geweest. In Mecca, Italië en Zweden hebben ze ooit koffie verboden. Bijvoorbeeld omdat het ‘radicale’ gedachten zou opwekken. De meeste koffiedrinkers hebben juist radicale gedachten als ze in de ochtend geen kop koffie hebben gedronken.

Koffie is de ultieme ‘conversation starter’. Je komt elkaar tegen bij de koffiemachine, je schuift aan tijdens een vergadering of je geniet van elkaars gezelschap op een terras. Een koffie foodtruck is uiteraard ook een spraakmakende verschijning tijdens iedere gelegenheid. Scheep je gasten af met een thermoskan oude koffie of laat je zien dat ze gewaardeerd worden met een koffiebar foodtruck?

Foodtruck koffiebar

Er zijn meerdere manieren om een koffie foodtruck te ontwerpen en in te richten. Een mobiele koffiebar foodtruck kan geheel zelfvoorzienend zijn. De meeste compacte versie is geïnspireerd op de Piaggio Ape, de iconische auto op 3 wielen. Dit is een kleine auto die zelfs op de stoep kan staan of binnen in een zaal. Er is een motor aanwezig, steeds vaker betreft het elektrische modellen met eigen stroomvoorziening. Controleer altijd welke faciliteiten op locatie aanwezig moeten zijn. Aan de achterzijde is een mobiele koffiebar in de foodtruck gemonteerd met een glimmend metalen koffiezetapparaat met ruimte voor kopjes en schotels. Ervaren barista’s zullen iedere kop met liefde bereiden voor de gasten.

Kosten voor een koffie foodtruck

Wat kost een koffiebar foodtruck? De prijzen verschillen per aanbieder, via JouwFoodtruck.nl kun je offertes aanvragen. Dit zijn enkele factoren die van invloed zijn op de prijs:

  • Afstand tussen exploitant en locatie: Doorgaans zullen er kilometerkosten van toepassing zijn bij opdrachten buiten de regio. Dit kan een reden zijn om lokaal een koffie foodtruck te kiezen.
  • Kwaliteit: Er is koffie en er is koffie. Een barista die werkt met vers geroosterde bonen van single origin herkomst en een prachtig aangeklede mobiele koffiebar foodtruck bezit, biedt een andere kwaliteit dan iemand die snel lekkere koffie zet op een no-nonsense manier.
  • Beleving: Wil je gewoon snel iedereen een lekkere kop koffie aanbieden of maakt het deel uit van jouw storytelling? Eigenlijk is een foodtruck altijd sfeerverhogend maar sommige aanbieders maken er echt entertainment van.
  • Prijs per kop: De prijs wordt doorgaans bepaald op basis van het aantal koppen koffie. Bij een hogere afname zal de prijs per kop dalen. Daarbij kan onderscheid worden gemaakt tussen koffie en melk koffie specialiteiten. Verder zal er meestal ook thee op het menu staan. De organisatie kan op voorhand een aantal producten bestellen, afrekenen op nacalculatie is ook een optie. Vraag naar de voorwaarden via JouwFoodtruck.nl.
  • Capaciteit: Een mobiele koffiebar zal niet altijd een zeer hoge capaciteit hebben. Koffie die vers per kop wordt gezet duurt altijd even. Meestal is dit geen bezwaar en zorgt het juist voor meer interactie rondom de wagen. Als er snel veel koffie geserveerd moet worden geef dit dan aan bij de aanbieder.

Vraag gerust meerdere offertes aan via JouwFoodtruck.nl. Zo vind je de aanbieder die een perfecte match vormt met jouw evenement.

Sluit tekst af