Hamburger Foodtruck

Die geur van een sappige schijf op de bakplaat, een broodje dat zacht is van binnen en knapperig van buiten; we hebben het natuurlijk over de enige echte hamburger. Het is wereldwijd misschien wel de meest gegeten snack die tevens dienst doet als volwaardige maaltijd. Een foodtruck met hamburgers zal er zelden verlaten bij staan want wie geniet nou niet van een vers bereide burger? Bij JouwFoodtruck.nl vind je meerdere trucks, ook bij jou in de buurt.

Lees meer over BBQ Foodtrucks

Burgers van de wereld

Volgens een artikel van Yahoo! eten Amerikanen gemiddeld 2,4 hamburgers per dag. We vermoeden dat er ergens een komma verkeerd staat want zelfs de grootste fans zullen niet voor het ontbijt, lunch en diner een burger eten. Andere schattingen liggen op 3 burgers per week en McDonald’s zou zo’n 1 miljard burgers per jaar verkopen. De burgers van de wereld houden van burgers, dat mag duidelijk zijn. De foodtruck met hamburger is een foodtruck met een rij klanten, ook dat is vrij zeker. We kunnen op veel gebieden van smaak verschillen, als wereldburgers is dat broodje met gehaktschijf een gedeelde obsessie.

De oorsprong van hamburgers is niet geheel duidelijk. Tegen het einde van de negentiende eeuw kwamen er in Amerika meerdere fastfood verkopers die broodjes met gegrilde gehaktschijven zouden aanbieden op markten. De naam verwijst uiteraard naar de Duitse stad Hamburg. Verder terug in de tijd werd al rauw vlees op meerdere manieren verwerkt tot schijven. De combinatie met brood is te herleiden naar de Earl of Sandwich. Deze boterham was een uitvinding om ‘natte’ ingrediënten eenvoudig te kunnen eten met je hand. Hoewel McDonald’s de grootste burger keten ter wereld is, was White Castle de eerste keten hamburger restaurants in de VS. Het mooie van een hamburger foodtruck is juist die diversiteit aan recepten en smaken. Geen dertien-in-een-dozijn producten maar à la carte lekkernijen voor ieder evenement of festival.

Foodtruck hamburger

Het meest praktische gerecht met ingrediënten uit alle segmenten van de ‘schijf van vijf’ wordt regelmatig weggezet als ‘goedkoop’ alternatief voor ‘echte’ vleesgerechten. Toch is een gourmet burger die live wordt bereid met verse ingrediënten een gerecht om je vingers bij af te likken! Je kunt zeker een snackbar foodtruck huren met eenvoudige snacks om iedere hongerige maag te stillen. Kijk ook zeker even naar de aanbieders op onze site die het bekende broodje op unieke wijze een ‘upgrade’ hebben gegeven. Zo zijn er ware kunstwerkjes met gesmolten brie, truffelmayonaise of lekker gebakken uienringen op een bakplaat.

Vega burgers?

Met zoveel verhalen over de oorsprong van de hamburger kun je niet spreken van de enige ‘echte’ burger. Rundvlees is de norm maar er zijn ook burgers van varkensvlees of kipgehakt. Er komen steeds meer vegetarische en veganistische alternatieven bij voor de mensen die wel van de smaak en ‘bite’ houden maar liever geen dieren eten. Daar mag je gerust iets van vinden, wij verwelkomen iedereen die graag een sappige burger eet. Je kunt foodtruck hamburgers ook in vega versie laten maken, bekijk de opties per aanbieder op JouwFoodtruck.nl.

Foodtruck hamburger aan huis

Ga je een verjaardag vieren, een voetbalwedstrijd kijken of organiseer je een kinderfeest? Met foodtruck hamburgers aan huis weet je zeker dat niemand op lege maag naar huis gaat! Geniet van de geuren, kleuren en natuurlijk smaken die onder leiding van jouw persoonlijke chef tot stand komen. Je hoeft zelf niet achter de BBQ plaats te nemen en na vertrek is de boel direct weer opgeruimd. Per aanbieder kunnen de voorwaarden en mogelijkheden anders zijn, vraag gerust meerdere offertes aan op JouwFoodtruck.nl. Heb je speciale wensen? Laat het gerust weten op het invulformulier dan houdt de aanbieder hier rekening mee.

Hoe eet je een hamburger?

Je hebt zojuist een heerlijke foodtruck hamburger gehaald, hoe ga je die eten? Een Britse etiquette expert die ook het koningshuis leert om met stijl te eten houdt het bij vork en mes. Met je vingers eten vindt hij meer iets voor Fred Flintstone. Hij eet dan wel weer een boterham met zijn handen, we mogen zijn lessen dus met een korreltje zout nemen… Een platte burger kun je het beste met je handen eten. Als er ingrediënten schuiven houd je de burger gewoon vast met een servetje. Een gourmet burger kan te hoog worden om een flinke beet te nemen. Je kunt dan kiezen voor horizontaal snijden of verticaal in tweeën splitsen. Als je er geen raad mee weet dan vraag je het gewoon aan de mensen in de foodtruck. Die kunnen je tips geven om nog meer te genieten.

Sluit tekst af