Crepes foodtruck

Is het een zoete verleiding of een hartige hap? Met een crêpes food truck tijdens een evenement kun je de gasten verrassen met de kindvriendelijke traktatie waar ook volwassen hun vingers bij af zullen likken. De Franse keuken is wereldberoemd, wat ons betreft zijn het juist de desserts waar ze met recht hun culinaire faam mee hebben behaald. Een food truck met crepes is een genot om naar te kijken tijdens de bereiding en het resultaat eten is nog meer genieten! Op JouwFoodtruck.nl vind je de beste ‘koekenbakkers’ van het land, of mogen we crepes geen pannenkoeken noemen?

Lees meer over Crepes Foodtrucks

Crepe foodtruck of pannenkoek?

Is een crepe hetzelfde als een pannenkoek? De Franse crêpe is wat we in Nederland een flensje noemen. Dit is een pannenkoek maar dan extra dun. Het beslag wordt met meer melk gemaakt waardoor het beter uitvloeit in de pan. Bij een crepes foodtruck is dit zeker een voordeel want een flens is sneller klaar om te eten. In Duitsland serveren ze flammkuchen, ook een lekkernij maar ditmaal gemaakt van deeg. Deze traktatie bevindt zich ergens tussen de Nederlandse pannenkoek en de Italiaanse pizza. In Duitsland kom je vaak food truck met crepes tegen. Weet jij wat de favoriete topping is? Lees verder voor het antwoord!

Omdat pannenkoeken dikker zijn worden ze vaak als een soort pizza op een groot bord gelegd. Je snijdt er met mes en vork stukjes af. Bij food truck crepes worden de flensjes vaak opgerold. Je kunt ze dan in stukjes snijden of gewoon lekker hap voor hap eten. De gesneden rolletjes kunnen met een cocktailprikker als heerlijke petit fours geserveerd worden. Zeker als het een High Tea of proeverij betreft dan zijn er volop mogelijkheden om er een prachtige presentatie van te maken.

De toppings maken het af

Eieren, melk, bloem en boter. Dat zijn de voornaamste ingrediënten van een authentieke crepe. Het verschil tussen een heerlijk flensje of een taaie pannenkoek is de vakkennis van de crepe food truck chef. Eigenlijk is een topping niet eens nodig als je een verse flens op je bordje krijgt maar voor de variatie is er volop keuze aan zoete en hartige smaakmakers. De populairste topping is Nutella hazelnoot pasta. Dit product werd na de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld door Ferrero in Italië omdat cacao destijds zeer schaars was. Hazelnoten werden toen gebruikt om een ‘nep’ chocolade pasta te maken. Later zou deze kopie zelfs populairder worden dan het origineel. Food trucks met zoete traktaties zoals crepes, churros en natuurlijk pannenkoeken kunnen de potten Nutella niet aanslepen. Andere zoete toppings zijn aardbeien, bananen, chocolade- of caramel saus en poedersuiker.

De hartige variaties zijn niet helemaal ‘authentiek’ maar wel heel erg smakelijk! De meest bekende versie uit Frankrijk is de crepe met ham, kaas en bechamel. Opgerold en eten met vork en mes heeft de voorkeur. Ook ham en uien zijn heerlijke toppings voor de gasten die niet zo van zoet houden. Zijn er specifieke dieet wensen? Informeer dan naar de mogelijkheden. Een food truck met crepes zal geen uitgebreid assortiment aan ‘health food’ leveren maar er zijn zeker maatwerk opties mogelijk, vraag het gerust aan onze chefs!

Crepe food truck is altijd lekker

Als je zoekt naar crepe food truck op JouwFoodtruck.nl dan maken we geen onderscheid tussen crêpes en -pannenkoeken, je ziet in de beschrijving wat de koks voor je bereiden. Als je hier nog vragen over hebt of als je speciale wensen hebt laat het dan gerust even weten. De combinatie met een crepe food truck en een truck met broodjes of andere aanbieder van hartige gerechten is ideaal. Wist je dat er ook mobiele koffiebars en cocktail trucks te vinden zijn op onze website? Zo stel je een à la carte food festival samen.

Sluit tekst af