Foodtruck broodjes

Wat is er nou lekkerder dan vers brood? Verse foodtruck broodjes natuurlijk! Er zijn volop aanbieders die unieke interpretaties verzinnen op de klassieke combi van brood en beleg. Zoet, hartig of een combinatie van smaken die je zelf nooit zou bedenken, dat is wat een broodjes foodtruck bijdraagt aan jouw evenement, festival of feest. Krijg je nu al trek? Zoek dan snel op JouwFoodtruck.nl naar een mobiele horeca ondernemer bij jou in de buurt.

Lees meer over Broodjes Foodtrucks

Broodjes Foodtruck huren?

Wist je dat de Engelse term ‘sandwich’ niets te maken heeft met zand of heksen? Dat had je waarschijnlijk wel begrepen maar waar komt dit woord eigenlijk vandaan? De Earl of Sandwich was een graaf die naar een manier zocht om te werken en eten tegelijkertijd. Hij wilde niet zijn vingers vies maken en belangrijke documenten ruïneren. Toen kwam het idee om beleg tussen twee plakken brood te leggen. Een foodtruck met broodjes is daarom ideaal, je mag met je handen eten zonder viezigheid. Hoewel sommige creaties zo rijkelijk gevuld zijn dat het zonder vork wel een kliederboel wordt…

Doe mij maar een boterham

De oorsprong van ‘sandwich’ is duidelijk vastgelegd in historische documenten, dit is echter niet het geval bij het Nederlandse woord ‘boterham’. Je zou misschien denken dat het een samentrekking is van ‘boter’ en ‘ham’ maar dat is niet juist. Het eerste deel is nog wel te verklaren maar ‘ham’ verwijst niet naar vleeswaren. Niemand weet precies waar de term vandaan komt, iedereen weet dat een goede boterham heerlijk smaakt!

Bij een foodtruck met belegde broodjes wordt vaker gebruik gemaakt van bolletjes, baguettes, pitas, tortillas en zelfs dubbelgevouwen pizza’s (calzone) dan sneetjes brood. Losse broodjes blijven langer vers, zijn eenvoudig af te bakken en zijn heel praktisch om te eten. Sneetjes worden snel droog of raken juist doorweekt vanwege het beleg. Er zijn overigens wel aanbieders die foodtruck broodjes met sandwiches maken voor bijvoorbeeld een High Tea. Kijk op JouwFoodtruck.nl voor het gehele aanbod foodtrucks.

De wereld op een foodtruck broodje

Het meest bekende foodtruck broodje is de hamburger. Als snelle snack tijdens een braderie of als luxe gerecht tijdens een food festival. Toch worden er al eeuwenlang de heerlijkste variaties gemaakt op basis van brood en beleg of vulling. Denk maar eens aan een falafel broodje, een broodje shoarma of met kebab. Pulled pork uit een slow roast oven of van de BBQ is de laatste jaren echt een trend. Als er specifieke wensen zijn zoals vega, halal of glutenvrij neem dan even contact op met de broodjes foodtruck van jouw keuze. Ook als je bijvoorbeeld meer wilt weten over de ingrediënten en allergenen dan kun je dit aangeven bij een offerte aanvraag op JouwFoodtruck.nl.

Foodtruck belegde broodjes

Het hoeft natuurlijk niet altijd zo extravagant te zijn. Als je bijvoorbeeld een congres organiseert dan wil je de gasten tijdens een lunch wellicht een eenvoudige selectie aan versnaperingen aanbieden. Een foodtruck met broodjes kan ook dienbladen vol met broodjes kaas, ham, ei bereiden. Vers voor de gasten gesmeerd op locatie, daar heb je geen omkijken naar als organisatie. Een broodjes foodtruck op een event straalt klasse en kwaliteit uit, je biedt daarmee ook een centraal ontmoetingspunt wat interactie tussen aanwezigen bevordert. Van lekker eten wordt iedereen vrolijk!

Sluit tekst af