Foodtruck huren

Foodtruck huren

Wil je binnenkort een foodtruck huren voor jouw event? Dan moet je op JouwFoodtruck.nl zijn, dat mag alvast duidelijk zijn. Maar een keuze maken is niet altijd eenvoudig of voor de hand liggend, daarom helpen je met deze 5 tips om de juiste foodtruck te huren voor ieder evenement. Je kunt vervolgens snel een passende optie vinden.

1. Stel een bezoekersprofiel samen

Als je een evenement organiseert dan moet je een bijzondere ervaring bieden voor een specifieke doelgroep. Een festijn voor kinderen zal heel anders ingevuld worden dan een beurs voor senioren. Bedenk voordat je een foodtruck gaat huren welke doelgroep je zult aanspreken en wat ze lekker of interessant vinden om te proeven tijdens het evenement. Sommige doelgroepen houden van vertrouwde versnaperingen terwijl er ook mensen zijn die juist iets nieuws willen testen wat ze normaal gesproken niet zouden proberen. Op basis van een bezoekersprofiel kun je snel een foodtruck huren die aansluit op de behoefte van de gasten die je zult ontvangen.

2. Zorg voor variatie

Bij grotere events zul je wellicht ook meerdere foodtrucks huren. In dat geval is het verstandig om voor variatie te zorgen. Zo kun je naast een frietkraam met vette snacks gerust een broodjesbar neerzetten met gezonde producten. Er zijn echter wel grenzen aan deze variatie, zo moet je geen BBQ-specialist met grote lappen vlees naar een vegan salade bar zetten. Dit geldt ook voor de sfeer die de aanbieders leveren. Sommige trucks zijn bewust heel ‘basic’ qua stijl terwijl er ook rijdende paleizen rondrijden. Variatie in assortiment is goed maar ga wel voor een uniforme uitstraling die aansluit op het evenement.

3. Maak duidelijke afspraken over betaling

Je kunt een foodtruck huren voor een all-in prijs. Denk aan een truck op locatie, 100 zakken friet en 200 snacks met saus voor een vast p.p. tarief. Dan betaalt de organisator de kosten. Het kan ook een food festival zijn waar standhouders ieder voor hun eigen inkomsten moeten zorgen. In dat geval is standplaats van belang en je wilt geen foodtrucks die elkaar overlappen met precies hetzelfde aanbod. Dan krijg je ongewenste concurrentie. Er zijn festivals met een centrale kassa en festivalmunten, dan moet de vergoeding en prijsstelling vooraf goed gecoördineerd worden.

4. Zorg voor goede ondersteuning van de foodtruck

Je wilt voor een klein evenement een leuke foodtruck huren. Alles is geregeld en op de dag zelf blijkt dat er geen oprit is voor busjes. Het evenement vindt plaats op een modderig grasveld waar de truck te zwaar voor is. Toegankelijkheid is een verantwoordelijkheid voor de organisatie. Wil je een foodtruck huren? Zorg dan dat het voertuig de locatie kan bereiken zonder logistieke obstakels of gevaarlijke situaties. Elektriciteit is vaak een vereiste, er zijn echter foodtrucks die alle faciliteiten zelf verzorgen. Internet voor pinbetalingen kan door de organisatie worden geregeld maar vaak hebben exploitanten hun eigen mobiele betaalsysteem. Bespreek vooraf de wensen en voorkeuren zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

5. Verhoog de sfeer met een foodtruck

Waarom wil je een foodtruck huren huren? Om magen te vullen of om de sfeer te verhogen? Eten en drinken zal absoluut de sfeer bepalen. Kies dus voor een bedrijf dat echt een bijdrage levert aan het evenement. Misschien wil je luxe uitstralen of je wilt juist laten zien dat jouw event heel laagdrempelig is. Horeca ondernemers zijn ook een soort van entertainment. Verras jouw publiek met heerlijke versnaperingen. Leg ook een verband met bijvoorbeeld live entertainment. Kies voor een Aziatisch tintje of een Tex-Mex sfeertje met eten, muziek en aankleding. Neem contact op met de exploitant van de foodtruck als je wilt weten hoe ze daar zelf in staan. Zijn het uitstekende chefs of rasechte entertainers? Misschien wel beide!

Op JouwFoodtruck.nl kun je snel de perfecte foodtruck huren die past bij jouw evenement.